sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Entä jos meitä olisikin vain yksi?

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lähitapiola Vellamon kanssa.

Ostetaan talo, ostetaan auto, ostetaan kesämökki, tehdään lapsia, hankitaan materiaa, rakennetaan pihaa. Otetaan lainaa perustuen sen hetkisiin tuloihin ja kahteen maksajaan. Tehdään hankintoja sen perusteella, että meitä on täällä kaksi niitä maksamassa ja niistä nauttimassa.

Mutta entä jos. Jos jotain kamalaa tapahtuukin, jos toinen vanhempi sairastuu ja kuolee. Tai vielä pahempaa, menehtyy äkillisesti onnettomuudessa. Miten se jäljellejäänyt oikein selviää suruajan keskellä niistä kaikista menoista ja kuluista, jotka on otettu perustuen kahteen maksajaan ja yhteiseen talouteen? Kuinka äkkiä, ilman toisen tuloja alkaa se yhdessä rakennettu korttitalo kaatua? Pystyisikö siihen kriisiin jotenkin varautua, ja edesauttaa omaa selviytymistä tai jopa kasvattaa omaa elinajanodotettaan niin, että yhteisiä vuosia tulisi heittämällä lisää? Mistä saisi myös elämänturvaa, eikä vain kuolemanturvaa?

Näistä asioista juteltiin Lähitapiola Vellamon vakuutusasintuntija Emilian kanssa vähän Justuksen syntymän jälkeen. Ensimmäisellä tapaamiskerrallahan käytiin läpi lasten turvaamista lapsivakuutuksen, Terveyshelpin ja vakavan sairauden turvan avulla, mutta tällä toisella tapaamiskerralla keskityttiin sitten ihan vaan meihin vanhempiin. Useinhan lasten vakuutukset ovat kunnossa, ja heille on turvattu kaikki mahdollinen ja vähän yli. Mutta onko siinäkin tilanteessa, jos toinen tai pahimmassa tapauksessa molemmat vanhemmat kuolevat? Tai voitaisiinko jollaintavoin turvata myös sitä elämää ja edesauttaa sen jatkumista mahdollisimman pitkään?

Henkivakuutus on parhain turva sen pahimman varalle. Kukaan ei tietysti halua ajatella, että omat lapset joutuisivat kasvamaan ilman vanhempiaan, mutta entä jos niin kuitenkin kävisi, eikä vanhemmilla olisi henkivakuutuksia turvaamassa lapsen lapsuutta ja tulevaa varhaisaikuisuutta. Raha ei tuo onnea, tietenkään, mutta sillä tulevat huoltajat saavat taattua, että lapsi kasvaa edelleenkin turvassa ja hyvinvoivana. 

Vaikkei lapsia olisikaan henkivakuutuksen avulla turvataan yhdessä otetun lainan toinen maksaja, mikäli itselle tapahtuu jotain. Kauheinta olisi, että puolison menetettyään joutuisi vielä luopumaan yhteisestä kodista, kun varat ei vaan millään riittäisi kuluihin. Henkivakuutus kannattaakin aina laskea niin, että sen turvin maksetaan menehtyneen osuus lainasta, sekä turvataan normaali toimeentulo vuodeksi sille toiselle puolisolle. Vuodessa kuitenkin usein pääsee jo jaloilleen ja saa asiat järjestettyä niin, että selviytyy niistä jatkossa yksin ja omilla tuloilla. Siinä helpottaa, kun ainakin ensimmäisen vuoden toimeentuloa on turvaamassa se puolisonkin osuus. 

Henkivakuutus on varmaan yksi tutuimmista vakuutuksista ja valtaosa sen ottaa viimeistään yhteisen lainan ja lasten yhteydessä. Älyhenkivakuutus oli kuitenkin asia, joka oli itselleni ihan uusi juttu ja asia, josta innostuin ihan valtavasti! Miksi vakuuttaa vain kuolemanvaralle, entäs jos otettaisiin elämänturva?

Tiedätkö omaa elinajanodotettasi? Mä en tiennyt, joten laskin sen Lähitapiolan laskurilla. Sen mukaan, mun tiedoilla elinajanodotteeni oli seitsemän vuotta matalampi kuin optimaalinen odote. Seitsemän vuotta pidempään, mulla olisi mahdollisuus olla täällä rakkaitteni kanssa, jos vaan huolehdin omasta terveydesta ja hyvinvoinnistani. Tuossa asiassa Älyhenkivakuutus tulee apuun jo ennen, kuin mitään pahaa tapahtuukaan. Ottaessaan Älyhenkivakuutuksen, vakuutettu saa valita itselleen myös Polar Loop 2 tai iHealt - aktiviisuusrannekkeen tai Suunto-sykevyön joiden avulla omaa terveyttä ja hyvinvointia voi seurata omasta älypuhelimesta Wellmo-sovelluksen kautta. Sovelluksen kautta onnistuvat sähköiset terveystarkastukset, aterioiden ja liikunnan seuraaminen ja sieltä näkee konkreettisesti, kuinka pienilläkin teoilla on vaikutusta omaan terveyteen ja hyvinvointiin. 

Älyhenkivakuutus ei siis vaan turvaa sitä pahinta hetkeä, vaan antaa eväitä siihen, ettei se pahin mahdollinen sattuisi liian pian tai liian nuorena. Turvataan elämä. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ei koskaan ole turhaa tai katteetonta, vaan siitä hyötyjä olet aina sinä itse.

Siinä missä henkivakuutus on ainakin meillä ollut vuosia jo kunnossa ja huolehdittuna, on omat sairaskuluvakuutukset jääneet hoitamatta ja retuperälle. Helposti ajattelee, että säästää senkin summan johonkin muuhun ja maksaa mielummin niistä lasten vakuutuksista. Loppupelissä, oma sairaskuluvakuutus ei ole edes niin kallis. Ja mikä tärkeintä, se turvaa myös niiltä suuremmilta vammoilta kuin perusflunssilta ja nuhakuumeilta. 


Mietipä tilanne, että tapaturmaisesti loukkaannut pahoin ja joudut olemaan poissa töistä kuukausia. Helposti koko talous järkkyy, kun toinen vanhemmista makaa loukkaantuneena sairaalassa ja tippuu pois vielä työnantajan maksamalta sairasloma-ajanpalkalta. Silloin sairaskuluvakuutus auttaa ja päivärahaa saa jopa vuoden lääkärin toteaman työkyvyttömyyden ajalta. Eikä tarvitse käydä noin isostikaan, sairaskuluvakuutuksen avulla lääkäriin pääsy on taattu ja vielä suoraan valitsemallesi erikoislääkärille. Lapset usein julkisellakin hoidetaan hyvin, mutta aikuiset joutuvat odottamaan hoitoa pidempään, sillä usein edetään kiireellisyysluokituksen mukaan. Tuntien jonottaminen ei ainakaan itseäni houkuttele! Ihan varmasti muissakin lapsiperheissä vapaa-aika on kortilla, joten kunnossa olevat vakuutukset takaavat myös sen perusarjen sujuvuuden. 

Nuorena sairaskuluvakuutus on helppo ottaa. Se on halvempi, ja sen saa varmemmin turvaamaan kaikelta, kun korvattavia poissulkevia perussairauksia ei vielä ole. Itse yllätyin, kuinka paljon halvempi aikuisen sairaskuluvakuutus oli verrattuna lapsen vakuutukseen. 



Siinä missä lapsen vakuuttaminen on tärkeää, on vanhemman vakuutus ihan yhtälailla. Aika pulassahan se lapsi ilman meitä vanhempia olisi!

Mikä on sinun kaikkein tärkein vakuutuksesi?

Yhteistyössä LÄHITAPIOLA VELLAMO



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!