tiistai 17. toukokuuta 2016

Koko perheen kevätretki Caribialle

Jokunen viikko sitten käännettiin auton nokka kohti Turkua ja lähdettiin Holiday Clubin vieraana tutustumaan uudistettuun Holiday Club Caribiaan! Ei olla koskaan kyseisessä kylpylässä käyty, vaikka moni muu HC-kohde meille jo tuttu onkin. 

Kelit sopi just eikä melkein kylpylälomailuun, Turkua kohti ajellessa satoi nimittäin taivaan täydeltä räntää! Aikalailla houkutti siis se kylpylän trooppinen ilma ja lämmin vesi. 

On tykätty aiemmillakin reissuilla ottaa huoneen sijasta huoneisto, niissä kun on aina lasten kanssa helpompi yöpyä. Lasten käytyä nukkumaan, vanhemmillakin on oman huoneen tuoma rauha. Tämänkertaisen huoneiston ykkösjuttu oli kyllä ihan ehdottomasti ihanan iso poreamme, joka oli lasten nukkumaan mentyä tottakai pakko testata! 





Caribia sijaitsee tosi keskeisellä paikalla Turussa (kummal puol jokkee?) ja siitä pääsee helposti pyörähtämään keskustassa. Me tosin ei tälläkertaa käyty, keskityttiin nyt ihan vaan kylpemiseen. Ja kylpylän puolella vierähtikin helposti monta tuntia! Lapset oli ihan liekeissä, ja molempien hurjapäiden suosikki oli vesiliukumäki! Vanhempien näkökulmasta kylpylä oli tosi toimiva, lasten allas oli juuri sopivan syvä ja lämmin, jotta siellä pystyi huoletta antaa lasten temmeltää, samalla kun itse sai nauttia altaan lämpöisestä vedestä. Ilma kylpylän puolella oli muutenkin ihanan lämmin, eikä ilman kylpytakkejakaan olisi tullut kylmä.

Porealtaassa ei montaa kertaa ehditty istahtaa, tehoduo piti nimittäin huolta, ettei meno liian rennoksi yltyisi. Mutta mikäs siinä, perhelomallahan me oltiinkin. Uintien välissä piti tottakai herkutella Hesburgerin pehmiksellä, sinne kun pääsi helposti tekemään tilauksen suoraan kylpylän puolelta uikkareissa. 




Parhainta näissä kylpylälomissa on varmasti se, että kylpytakki päällä voi tassutella suoraan allasosastolle, miettimättä niitä pukemisia ja rasvaamisia ahtaissa pukukopeissa. Helpompi sitten suihkutella ja pestä lapset puhtaiksi huoneen suojissa, kun kumpikaan ei omia hiuksia pestessä pääse vilahtamaan allasosaston puolelle takaisin.

Meiltä siis pisteet Caribialle, tykättiin kaikki ja varmasti vieraillaan toistekin!

Uintien jälkeen lapset oli tottakai aika uupuneita. Valittiin hotellin ravintolavalikoimasta Classic Pizza, Restaurant, sillä burgerit ei tällä kertaa houkuttaneet. Sen verran vauhdikas meidän ruokailu oli, että suunniteltiin seuraavan kerran varalle ainakin omien pitsojen tilaamista huoneeseen.. Meidän lapset taitavat olla siinä iässä, että paikallaan olo on pahinta myrkkyä ja kaikki muu kiinnostaa vaan niin paljon enemmän. Tällä kertaa se oli leikkipaikka. Me saatiin nälkä kuitenkin taltutettua ja doggybagit mukaan ja suunnattiin huoneeseen. 



Lapset oli ihan valmista kauraa höyhensaarille, eikä unen tuloa tarvinnut vieraasta sängystä huolimatta kauaa odotella. Meillä vanhemmilla olikin edessä se hetki yhteistä aikaa, kun avattiin viinipullo ja laskettiin kylpyammeeseen oikein kuuma vaahtokylpy. Vaikka perhelomalla ollaankin, pitää mun mielestä osa siitä pyhittää ihan vaan parisuhteellekin. Ihan liian vähän tulee nykyään vietettyä aikaa ihan vaan kaksin, joten välillä pitää kehitellä jotain vähän spesiaalimpaa!

Aamu starttailtiin tottakai sillä ihanalla hotellin aamiaisella. En vaan pääse yli siitä, miten kovasti rakastan hotla-aamiaisia! Varsinkin hyviä sellaisia! Nytkin meidän lautaset täyttyi tuoreita sämpylöistä, hedelmistä ja leikkeleistä. Kirsikkana kakun päällä suklaaputouksessa uitetut hedelmät ja tuoreet vohvelit, nam!


Aamupalan jälkeen tehtiin vielä pikainen Turku-sightseeing, ennen kuin meidän päivän pääkohde, Superpark aukesi! Erityisesti isi odotti tätä kohdetta kovasti ja olihan se aivan upea!

Väkisinkin alkoi meitä vanhempiakin lapsettaa, ja jääkiekot, jalkapallot ja trampoliinit piti kokeilla tottakai! Meidän lapset olikin tuohon temmellykseen ihan himpun verran liian pieniä, ja olisivat varmasti ilman vanhempia jääneet isompien jalkoihin. Perhekohteena Superpark oli kuitenkin ihan loistava. Isot trampoliinit oli koko perheen suosikit ja taisi pieni kipinä omankin hankintaan syttyä. Ihan huipuinta oli hyppimisen jälkeen sukeltaa vaahtopalikkamereen, josta nouseminen olikin sitten oma projektinsa!






Pojat olisivat ihan hirveästi halunneet päästä kokeilemaan potkulautoja skateparkiin, mutta vielä taitaa taidot ja ikä olla vähän alakanttiin. Tyydyttiin katselemaan, mutta selvästi sinne olisi päästävä joskus myöhemmin vielä.

Puistosta pääsi välillä lähtemään pois ja mekin syötiin pieni välipala kahviossa, ennen kuin taas mentiin jatkamaan riehumista ja pomppimista. Lapsia ei luonnollisestikaan meinannut saada ulos puistosta, mutta päiväuniajan lähestyessä alkoi pinna olla jo vähän tiukalla itse kullakin, joten päädyttiin ajelemaan Ikean lihapullille vielä ennen kotiin lähtöä.

Meillä oli taas ihan huippuloma, kiitos vielä isosti Holiday Club! Seuraava reissu taitaa suuntautua myöskin Turun suunnalle, sillä kesällä olisi tarkoitus testailla Naantalin kylpylän monikkokestävyys. Harkinnassa on myöskin Tampere, saa nähdä mihin me sitten heinäkuussa päädytään!

Joko joku teistä lukijoista on käynyt testaamassa uuden SuperParkin ? Entä onko Caribian kylpylä tuttu paikka?

Yhteistyössä,

11 kommenttia:

  1. Taas kerran huippu reissu teillä! Ah, että mä oooooon kade! Eihän se ole kuin varata vaan, mutta kun aina on joku "mutta" 😭

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana irtiotto!
      On siinä joo oma hommansa kuitenkin! :)

      Poista
  2. POjilla oli ilmeisesti nuo vihreät tossut uidessa, ovatko ne ehdottomat kylpylässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli, ei ehkä ehdottomat, mutta on tykätty käyttää noita heillä aina uimahalleissa! On kätevät kun pohjat on muovia, joten liukastumaan ei pääse niin helposti, eikä ainakaan tartu jalkoihin sitten mitään pöpöjäkään! :)

      Poista
  3. Naantali kylpylä on ihan jees. Miinusta siitä, että hotellihuoneet (ainakin meidän oli) eri rakennuksessa eli aina aamupalalle, kylpylään jms joutui kävelemään parisataa metriä ulko kautta. Kannattaa huomioida! Ja kylpyläpuoli on olematon, siellä ei ole lastenallasta edes - vain iso allas, poreallas ja ulkoallas. Mut sehän nyt onkin eläkeläisten kohde pääosin...

    Muumimaailmaan samalla reissulla kun on ihan vieressä, kävelymatkan päässä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! No tuo on kyllä vähän ikävä juttu! Muumimaailma tuon reissu nkohde oikeastaan olisikin, eikä niinkään se kylpyläpuoli! :)

      Poista
    2. Ei se Naantalin kylpylä nyt vaan eläkeläisiä varten ole suunnattu, sanotaan enemmänkin että aikuisten paikka :)
      Mutta kyllä se lasten kanssa menee jos esim Muumimaailma vierailun ajan haluaa yöpyä, mutta varsinaisesti ei ole niin lapsille suunnattuja juttuja siellä. Mutta hieno paikka on, varsinkin kesäisin, koko Naantali.

      Huone kannattaa varata ihan päärakennuksesta niin ei tartte ulkokautta mennä.

      Poista
    3. Jos vaikuttaa ettei toi Naantalin kylpylä ehkä sitte olisikaan teidän juttu niin kannattaa kattoo myös noi hotellipaketit turusta! Esimerkiks just caribialta pääsee suoraan etuovelta Muumimaailmaan muumibussilla ja ainaki olis se hotelliki sitte mieleen :D

      Poista
    4. Heippa!

      Naantalin kylpylässä on huoneita myös ihan päärakennuksessa paljon ja siellä on leikkihuone myös lapsille! Oltiin kahdestaan miehen kanssa viime kesänä ja paljon oli lapsiperheitä, silloin jo päätettiin, että sittenkun lapsi syntyy niin sinne mennään ainakin (ja muumimaailmaan sit vähän isompana) :)

      Poista
  4. Hei jos ootte kerranNaantalin suunnalle tulossa, niin tsekatkaa ihmeessä Muumimaailma! Teijän pojat on sinne just sopivan ikäsiä ja onhan se nyt aivan ihana paikka aikuisellekkin katsella jos vaan ollenkaan on Muumit lähellä sydäntä :D Hintavathan ne liput sinne on, mutta kyllä ne on sen arvoset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, muumimaailma olisikin se pääkohde jos naantaliin päädytään! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!