torstai 24. maaliskuuta 2016

Helppoa ja terveellistä lapsiperheen aamiaispöytään

Energistä torstaiaamua kaikille!
Olen ennenkin blogissa puhunut terveellisestä ruuasta ja lisätyn sokerin haitoista. Voitte siis uskoa, että innoissani lähdin testaamaan Paulunsin meillä lähettämiä uutuusmyslejä, -granoloita ja -superpuuroja, joihin ei ole lisätty lainkaan sokeria!


En tiedä oletteko te muut huomanneet, kuinka vaikea varsinkin myslihyllyllä on löytää myslejä, joiden ravintosisältö olisi edes sinne päin terveellinen. Tästä syystä, meidän aamiaispöydässä on hyvin harvoin myslejä. Myös puurosekoitukset on jääneet hyllyyn lisätyn sokerin vuoksi.

Nyt tilanne on toinen, nimittäin Pauluns on tuonut nämä ilman lisättyä sokeria valmistetut tuotteensa tavallisten ruokakauppojen hyllyille! Muutamien viikkojen maistelun jälkeen mä olen ihan myyty erityisesti noille Granoloille! Ihan superherkkua! Mun on ihan rehellisesti vaikea uskoa, ettei niihin ole lisätty lainkaan sokeria. Sen verran hyvää se on. Isin suosikeiksi taas päätyi noi superpuurot, joiden rakenne on tosi rouhea ja pähkinäinen. Pojat ihastui omenagranolaan, jota välillä lusikoivat ihan vaan sellaisenaan.


Puurot, granolat ja myslit on helppo valmistaa ja syödä niiden perinteisten ohjeiden mukaan, mutta lisäsin teille tähän muutaman oman suosikkini, jotka helpottavat ja nopeuttavat meidän arkiaamuja. Lisää ohjeita löytyy Blogiringin kamppissivulta!

Aamut on meillä monesti tosi kiireisiä. Pitää ehtiä laittaa itsensä työkuntoon, tarjoilla lapsille aamiainen, syödä itsekin ja vaatettaakin vielä kaikki. On aika pelastus, että on nämä muutamat pikareseptit, joiden avulla lasten aamiaisesta saa herkullisen, terveellisen ja NOPEAN! Ja onhan nämä kivaa vaihtelua sille normipuurolle tai leivälle!

Supertuorepuuro

1 dl luonnonjogurttia
1dl maitoa
1 dl Pauluns superpuuroa
1 tl chiasiemeniä
1/2 banaani
1/2 dl mustikoita

1. Koko setti sekaisin, purkkiin ja yöksi jääkaappiin. 
2. Nauti aamulla marjojen kanssa tai ihan vain sellaisenaan




Tämä puuro tulee usein tehtyä tuollaiseen korkilliseen purkkiin, jossa se on helppo napata töihin mukaan. Pojille valmistan monesti omat puurot pilttipurkkiin, josta he voivat sen lusikoida aamiaispöydässä. Heistä tuo on tosi hauskaa ja puurokin maistuu monta kertaa paremmalta, kun päälle saa ripotella itse valitsemiaan lisätäytteitä. Purkkiin pääty usein seoksen lisäksi marjoja, granolaa tai kaakaonibsejä. Kasper erityisesti on hyvin tarkka siitä, mitä ja minkä verran puuron päälle lisäkettä laitetaan.


Granolamalja
1 dl granolaa
1 dl luonnonjogurttia

marjoja ja hedelmiä oman maun mukaan

1. Lisää täytteet lasiin tai kulhoon. Parhaiten mukaan sopivat mansikat, vadelmat, viinirypäleet ja mustikat.

 2. Nauti.

Kyseessä on siis TODELLA helpot ohjeet, joiden avulla aamiaispäytään saa kivaa pientä twistiä! Ja nuo granolamaljat toimii muuten tosi kivasti myös turkkilaisen jogurtin kanssa! 




Innostuitko?
Jos jompikumpi näistä ohjeista lähtee testiin, jaa ihmeessä kuva siitä Instagramin tai Facebookin puolella ja lisää tägit #paulunssuomi #paulunsgranola #granola #eilisättyäsokeria #paulunsmysli #supermysli @paulunssuomi

Mielenkiinnolla jään seuraamaan, millaisia herkullisia kuvia saatte aikaan! <3


Yhteistyössä:




14 kommenttia:

  1. Ihanaa, menee testiin! Mä en ole sokerinatsi mutta en vaan voi ymmärtää miksi kaikkeen pitää lisätä sokeria. Yök, eihän se makeus enää edes maistu hyvältä! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! En ymmärrä mäkään :/ syön mielummin sokerina ihan selkeänä herkkuna kuin piilomuodossa jossain ruuassa! :)

      Poista
  2. Onkohan noissa sitten sokerin tilalta lisäaineita yms. mukavaa? Ainakin yleensä sokerittomissa versioissa(mm.valmiskiisselit) makeus saadaan aikaan sitten näillä myrkyillä. Ite oon sitä mieltä, että mielummin sokeria kuin lisä- ja säilöntäaineita, jotka on elimistölle vielä pahempi myrkky :) mahtava kyllä, jos nämä ois puhtaita tuotteita ilman turhia lisäaineita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuossa oon kyllä samaa mieltä, että mielummin sokeria kuin keinotekoista höttöä. Näissä paulunsin tuotteissa ei kuitenkaan ole lainkaan lisä- tai säilöntäaineita! :)

      Poista
  3. Mäkin ostin näitä viikko pari sit kaupasta kun vaikutti niin hyvälle, ja hyväähän tämä on. Tuota supepuuroa olen kokeillut, pojat tykkää kans. Mies inhoo, mut sen arvasinkin. :D

    VastaaPoista
  4. Vau, nämä menee kyllä testiin!:) Oon vaan katellut kaupassa ja mainoksissa näitä sen kummemmin perehtymättä, että mitähän lienevät.. Mutta nyt on kyllä pakko kokeilla!:)

    VastaaPoista
  5. Saako siis pienille lapsille antaa tuorepuuroa? Meille sanottiin neuvolasta ainakin hyvin tarkasti ettei alle kuusi vuotiaille? Ovatko nämä sitten poikkeus? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JOkainen tietty tekee ratkaisunsa itse, ja jos tuntuu ettei halua antaa niin kannattaa uskoa neuvolaa :)

      Meillä kuitenkin tässäkin mennään aika maalaisjärjellä, enkä näe tuorepuuroa yhtään huonona. Toki jos aiheuttaisi mahaongelmia niin jättäisin ehkä antamatta.

      Mä en oo kaikista muistakaan neuvolan ravitsemussuosituksesta ihan samaa mieltä, niin tää menee vaan sen listan jatkoksi :D

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! :) Täytyy varmaankin kokeilla pieniä annoksia, nimittäin itse kyllä tykkään siitä kovasti. Meillä on poika niin kaikkiruokainen ja tykkää etenkin mausteisesta (ei suolaisesta) ruuasta. Kyllä varmaan ois neuvolan tätit kauhuissaan, kun kuulisivat että meidän poika tykkää enemmän "aikuiseen makuun" sopivista ruuista kuin lihaperunasoselaatikosta :D

      En itsekään ole kaikista neuvolan ravitsemussuosituksista samaa mieltä, varsinkaan mitä neuvolantätit sanovat. Tämä vain jäi jotenkin mieleen, kun pääsimme kerran käymään neuvolassa vierailevan ravitsemusterapeutin luona ja hän piti tätä tuorepuuroa niin kauheana asiana pikkulapsille :)

      Poista
  6. Voi miten herkullisen näköisiä annoksia! Mieheni tykkää muromyslistä ja voisinkin ostaa näitä hänelle seuraavalla kerralla! :)

    VastaaPoista
  7. Vaikuttaa hyvältä ja voi että mitä annoksia. :)

    VastaaPoista
  8. Näitä testaan varmasti! Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!