keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Miniloma Holiday Club Saimaalla

Instassa meidän lomakuviin törmäsikin ihan reaaliajassa viime viikonoppuna, mutta tuodaampa lomafiilikset myös tänne blogin puolelle! 

Talvilomaa meillä vasta uusissa työpaikoissa aloittaneilla ei tänä vuonna ole nimiksekään, joten kovin pitkää talvilomareissu ei voitu tälle vuodelle tehdä. Kiva kuitenkin olisi, että jatkossa onnistuisi vähän jo pidempikin reissu ja vähän tässä jo ollaankin kaavailtu viikon reissua ensi talvelle. Varmaan suuntana Lappi tai jopa joku Euroopan hiihtokeskus! Mutta siitä lisää sitten myöhemmin.


 
Me startattiin perjantaina heti töiden jälkeen auton nokka kohti Lappeenrantaa ja Holiday Club Saimaata. Kylpylähotellihan on meille tuttu jo aiemmilta reissuilta ja laskinkin, että tämä oli jo poikien neljäs reissu Saimaalla! (yksi toki tehtiin heidän ollessaan vain parin sentin sinttejä mahassa kölliessään) Käyntien määrästä voi ehkä tulkita, että paikka on kovasti meidän mieleen. Ajomatka on aika sopiva vajaa kahden tunnin rypistys ja tarjonta paikan päällä on kivan monipuolista! Aiemmat postaukset täällä ja täällä ! Flamingon ja Tampereen kylpylän reissut täällä ja täällä.

Meille oli varattu yhden makuuhuoneen Villas-huoneisto, jota kyllä ehdottomasti suosittelen lapsiperheelle! Aiemmin on majoituttu normi hotellihuoneissa, mutta huoneistosta tuli samantien mun suosikki! Huoneistoonkin kuljettiin sisäkautta, mutta siihen kuului parkkipaikka läheltä ovea, oma sauna, keittiö, astianpesukone, jääkaappi.. JOkainen perheellinen ehkä tietää, miten iso ilo on ihan vaan jääkaapista!
 

 
Perjantaina oltiin paikan päällä aika myöhään, joten katsastettiin vaan pikaisesti mestat ja tarjoiltiin lapsille iltapala. Pikkumiehet olivatkin vuodesohvalla unessa jo ihan hetkessä. Meille jäi sitten illalla vielä kivasti aikaa viettää vähän parisuhdelaatuaikaa, kun telkkarikaan ei ollut käytössä. Pötköteltiin sängyllä, syötiin suklaata ja rypäleitä sekä siemailtiin Cavaa. Aika ihanaa <3

Aamulla lapsetkin veteli sikeitä tavallista pidempään ja suunnattiin aamiaiselle vasta kahdeksan jälkeen. Lapsista avainkorttien kantaminen oli superhienoa ja tarkkana oltiin, että vuoronperää sai availla ovia. Kannattaa muuten varata kylpylälomille sisäkengät koko porukalle, paljon kivempi on liikkua nimittäin kun ei talvikenkiä tarvi vetää jalkaan. Lapsetkin oli innoissaan "rantsu"kengistään.
 


Me ei koko reissun aikana ulkoiltu lainkaan, vaikka vaihtoehtoja löytyisi vaikka kuin! Ilmat ei olleet kovin suosiollisia hiihtämiselle tai luistelulle, muuten niitä olisi voinut harkita myös. Isi suuntasi aamupäivällä salille ja me poikien kanssa hengailtiin leikkitiloissa ja katseltiin ikkunoista kylpylän puolelle. Pojat olivat aika innoissaan jo kaikista niistä valoista ja vedestä! 

Napattiin pikainen välipala vielä huoneessa ja suunnattiin sitten kylpytakeissa ja läpsyissä kylpylän puolelle! Hotellin yhteydessä olevan huoneiston ehdottomia plussia on juuri tuo, että kylpylään voi hipsiä pelkässä kylpytakissa. Me ei otettu edes shampoita, saippuoita ja rasvoja mukaan, vaan suihkuteltiin uimisten jälkeen vaan omassa huoneessa, jossa lasten rasvaaminen ja pukeminenkin oli helpompaa.


Lapsille suosittelen uimaan mennessä ihan ehdottomasti uimakenkiä tai jos niitä ei ole, ainakin jarrusukkia! Lattiat olivat aikuisellekin tosi liukkaat ja ainakin me säästyttiin lasten kanssa näin kaatuiluilta ja kuhmuilta. Huoneesta löytyy kylpytakit sekä aikuisille että lapsille, nuo poikien takit olivat kokoa 130cm, mutta aika hyvin toimivat myös tollaisilla alle metrin mittaisilla! Ja kannattaa ottaa huomioon, että kylpylässä kaikilla alle kaksivuotiailla pitäisi olla uimavaippa! Kannattaa siis varata sellaiset matkaan pienimmille.



Meillä lapset uivat käsikellukkeilla sekä uimarenkailla. Isoissa altaissa vesi on tosi syvää, joten uimarenkaat oli ainakin meidän uimataidottomilla nappuloilla ihan ehdottomat. Lastenaltaan liukumäki oli pojista ihana ja taisi yksi suosikkijutuista olla myös allasbaarista ostetut jädet. Puoli välissä uintia hörpättiin pillimehua ja sitten taas jatkettiin. 

Keskellä allasaluetta on iso "lava" jossa on vesisuihkuja. Vesisuihkut oli poikien mieleen ja niiden kimpussa vierähti aina pitkäkin tovi. Mutta itse valo ja vesishowsta he eivät pitäneet ja sitä katseltiinkin turvallisen matkan päästä. Ilma kylpylän puolella on tooosi lämmin, josta suuren suuri plussa! On käyty monissa kylpylöissä, mutta täällä ei tullut yhtään kylmä vaikkei saunassa jatkuvasti käytykään. MYös ison altaan vesi oli tarpeeksi lämmintä kaltaiselleni vilukissalle ! Toki yhtä kuumavesiallasta aikuisille vielä tuonne kaipaisin ;)

Saunamaailma oli taas meidän aikuisten mieleen! Me oltiin lomalla isommalla porukalla, joten pystyttiin jakamaan niin, että käytiin saunamaailmassa vuoronperää. Toinen oli aina poikien kanssa, kun toinen rentoutui. Näin saatiin perhelomallakin kumpikin vähän omaa aikaa.

Uinnin jälkeen meillä oli _TODELLA_ väsyneitä lapsia. Hyvä kun jalat kantoi huoneeseen suihkuun ja siitä pienen välipalan jälkeen unille. Unta vedeltiinkin sitten kolme tuntia. Me paistettiin valmispizzat huoneessa, uusi pizzeria kun aulaan aukeaa vasta harmittavasti myöhemmin tässä kuussa!

Illalla oli tarkoitus käydä vielä keilaamassa, mutat koska uni tuntui lapsille maistuvan, skipattiin se, ja mentiinkin suoraan päivälliselle. Meidän valinta oli O'leary's -burgerpaikka, jossa on käyty monesti muulloinkin reissuilla. POjat halusivat vielä ajaa alakerran autopeleillä ja siinä vierähtikin aikaa. Iltakahvit keitettiin vielä koko porukalle meidän huoneistossa, ennen kuin poikien meno alkoi yltyä niin kovaksi, että suunta oli vaan suoraan sänkyihin ja nukkumaan! 

Me käytiin vielä Henkan kanssa kaksin saunassa ja otettiin muutenkin kaikki irti tuosta omasta ajasta. Korkattiinpa toinen piccolopullo Cavakin vielä. Me hurjat. Niin ihanaa kun onkin lomailla koko perheenä, huolehtimatta kotitöistä ja siivoiluista, on tuollainen kahdenkeskinenkin aika ihan parasta. Jokohan pian maltettaisiin jättää lapset hoitoon ja suunnataa tällaiselle reissulle ihan kaksistaan?

Sunnuntaiaamuna kahdeksalta lähdettiin taas syömään aamupalaa. Henkka jäi poikien kanssa vielä leikkipaikalle syönnin jälkeen ja mä pakkasin meidän tavarat kaikessa rauhassa. Käytiin vielä kylpylän puolella uimassa ja laskemassa parit mäet, ennen kuin kirjattiin itsemme ulos. Kylpylässä on muuten huippua sekin, ettei mukana tarvitse kantaa rahaa tai kortteja. Kaiken voi ostaa huoneen laskulle ja maksaa vasta lähteissä! Jos olisi vietetty aikaa vähän kauemmin, olisin mielelläni tutustunut hotellin hoitolaan ja käynyt vaikka hieronnassa! Ensi kertaan se sitten!

Sunnuntaille meillä olikin varattuna ihan superkivaa tekemistä! Jos lapset nauttivat jo kylpylästä, oli tää toinen viikonlopun aktiviteetti vielä makeempi. Käytiin nimittäin Holiday Clubin sponsoroimana tutustumassa Angry Birds Activity Parkissa ja taidettiin olla kaikki aika innoissaan! Puisto ei suinkaan ole vain lapsille, vaan sieltä löytyi rutkasti tekemistä myös isommille! Varsinkin yläkerran tiloissa sai touhuta koko perheen voimin.
 

Mun omia suosikkeja oli varmaan tuo hyppypaikka, noiden pehmopalojen seasta ei vaan millään meinannut päästä ylös ja hiki tuli kyllä tuolla pungertaessa. Meinasin hukata sinne villasukkani ja kun selvisin ylös, päädyin jatkossa ihan vaan sivusta seuraajaksi. Lapsista tuo tietysti oli huisinhauskaa!


Yläkerran jääkiekkorata oli myös yksi lasten (ja isin) suosikkeja. Liukkaalla "jäällä" sai treenailla lämärinsä nopeutta ja saipa nuo meidän perheen miehet siellä jonkinmoisen pelinkin aikaan. Tulisipa vielä kelejä, niin lapsiakin voisi viedä enemmän luistelemaan!

Puitteet puistossa on tosi upeat! Mukailee ihan täysillä Änkkäri-juttuja ja oli tuolla näkemistä vaikkei mihinkään aktiviteetteihin varsinaisesti osallistuisikaan. Keskeltä yläkertaa löytyi sellainen parkour-rata tyyppinen juttu, joss ameidän apinat ainakin viihtyi, kun kerrankin sai kiipeillä ja hyppiä niin paljon kuin tykkäsi!


Alakerrasta taas kun bongattiin autot, ei enää pois sieltä päästykkään. Lopulta parin tunnin seikkailujen jälkeen, pojat vetäisi itkupotkuraivarit tuolla autojen luona. Eivät olisi millään halunneet lähteä. Tietenkään.

Syötiin vielä lounasta ja lähdettiin ajelemaan kotiin. Takapenkki hiljeni aika vauhdilla, eikä etupenkkikään kauhean puheliaalla tuulella ollut! Matkalla vielä fiilisteltiin niitä ykkösjuttuja ja juteltiin muutenkin menneestä viikonlopusta. Meillä oli kaiken kaikkiaan ihana aktiviteettiloma! Lisää näitä vaan! On kyllä ihan huippua, että lapset ovat jo niin isoja, että heitä voi ottaa ihan toisellalailla menoihin mukaan kuin vaikka vuosi sitten. Ensi kerralla sitten vähän pidemmän kaavan kautta!

* liput Angry Birds Activity Parkiin saatu

14 kommenttia:

  1. Wai, mieletön viikonloppu teillä ollut! Ihanaa perheaikaa! Pojat on kasvanut ihan hurjasti, olisi niin ihanaa nähdä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa! Harmi että meni niin äkkiä!
      Lapset kasvaa ihan liian äkkiä! Niin olisi! Pitää sopia treffit kunhan tullaan sinne suunnalle! :)

      Poista
  2. Me ollaan menossa muutaman viikonpäästä myös saimaalle, huippu olisi ollut kyllä kun olisi huone hotellin yhteydessä, mutta meillä joku paritalo huoneisto. Kylpylään mennöän ehdottomasti, täytyy tuota änkkäri puistoa vielä miettiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Oi, paritalohuoneisto kuulostaa kyllä ihanalta!
      Suosittelen kyllä tuota puistoa, oli tosi kiva paikka! :)

      Poista
  3. Mahtavan kuuloinen viikonloppu! :)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa mukavalta. Monesti mietitty holiday clubia ja just Saimaata, ehkä joskus kyl mennään jos halutaan majoittua lpr sukuloimisten ajaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, suosittelen kyllä! Lasten kanssa varsinkin tosi kiva paikka! :)

      Poista
  5. Veikeitä kuvia!! Niin isoja poikia jo!

    VastaaPoista
  6. Kiva että viihdyitte :) t. Angry birds puiston työntekijä tervetuloa uudestaan :)

    VastaaPoista
  7. Oliko noi autot ilmaisia? :) entä missä noita kaloja näki?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IStuminen tietty oli ilmaista, mutta pelin käynnistäminen sitte olisi maksanut! Jos noita AB puiston autoja tarkoitat, ne kuului puiston hintaan.

      Kaloja oli hotellin aulan akvaariossa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!